joi, 19 iulie 2018

THEIA PRESADĂ - IRLANDA - DUBLIN - CV






M-am născut și m-am reinventat, pentru a vă cunoaște!
Cu sau fără mască, sufletul meu, azi, vă strigă: Hey! Eu sunt Theia, am 45 de ani, câteva cursuri absolvite cu distincție și pe fetița mea, Lavinia-Alina Presadă DOliveira! Azi vreau să vă salut, cu tainele prezentului anotimp, Vara, care s-a așternut într-un surâs chiar pe acest pervaz, sub baia de lumină a coatelor mele, oră la care vă scriu acum.
Vă rog să nu luați în calcul fusul orar, nici cele două ore care mă declară întârziată, căci:
…atunci când nu am mai încăput în liniștea din mine, știam că dorul de dor se face vinovat de neliniștile mele. Rând pe rând, m-am descotorosit de straiele pudorii și am pornit într-o  călătorie atipică, penetrând astfel armura inhibiților din sine, din tine, dintre noi.
Și mi-am spun că sunt o steluță temerară, cum alta nu va fi fost!
Și mi-am spun că în ochii mei s-a ascuns Luceafărul, sorbindu-și elixirul tinereții veșnice. Despre “Condeiul~Meu~Luminos” este vorba, așa cum deseori alint o lacrimă imaginară, ce se prelinge parcă din coama unui murg pasional. Înșăuat și înaripat, perfect instruit să mă poarte oricând pe tărâmul îndelung visat.  Acel personaj vibratil, rod al tainicelor mele plăsmuiri adolescentine.

Astfel a căpătat mirsoul cernelurilor și contur șnuruit, volumul de versuri: 
“CONDEI ÎNLĂCRIMAT”, 2015; Editura Editghaph.

Și îmi spun că vraja Lunii mi-a sfințit porii, cu nuanțele-i toate, strălucindu-mi zulufii răzvrătiți, în aur pur. Așa avea să fie, căci volumul de versuri “ROVOCAREA”, 2016 ~ Editura Editghaph, având drept co-autor poetul Marian Stoian (Viena, Austria) s-a născut ca din senin împletind între file de poveste, elemente de basm.
Cu atât mai mare uimirea ca ulterior, să mă privesc ferecată, să mă cufund fermecată între atâtea coperte scăldate într-o baie de culori, oază de liniște cu ușile și ferestrele larg deschise cititorilor de puls și fluvii de nerostiri.
2017~2018, doi ani antrenanți, mustind a rodnicie, a trăiri autentice și a picuri de iubire.
Nu fac referire la secolul al XVI-lea, nici la “picătura chinezească” ci, la acei stropi consecvenţi, insistenţi, persuasivi, senzuali,  extrasenzuali, transcedentali, după care tânjim:
picătura de Magie,
picătura de Alb,
picătura de Rouă…
~ O PICĂTURĂ “Ca lacrima în bob, pe obraz de Zambilă…”, aducând tuturor, în dar: “ROMANȚA TRANDAFIRULUI DE BACCARA”,
“CINE-I FLOAREA SOARELUI SOARELUI?”,
“PICĂTURA DE ÎNSEMNĂTATE” (Editura Izvorul Cuvântului), volume în care se împletesc fragmente de confesiuni (în proză) cu poezie și câteva picturi (în ulei), ale subsemnatei.
Scriitura, resprezinta pentru mine acea mică secvență care țâșnește din forumul meu interior, odihnindu-se, mai apoi, pe cerul ființei mele interioare, pentru a o întregi. Cumul al tuturor celorlalte realizări precum ar fi pictura, arta manuală, muzica și tot ceea ce ține de creativitate, sporesc în momentele mele de liniște și sublim.
Poate că, îmbrățișându-ne astfel, printre surâsuri și suspine, voi reuși să ating cu ineditul la rădăcină, iubirea nemărginită și nemărturisită a multora dintre noi!
Poate că, picurând bobițe de smarald, preschimbându-le în forme, litere și rouă, vor înflori toate livezile Universului meu interior, vestind rod bogat, rod divin.
Și așa a fost, căci mulțumesc reverent, cu încântare, tuturor celor prezenți, direct sau indirect implicați, de printre filele Antologiilor:
CUPLUL ÎN CĂUTAREA PARADISULUI PIERDUT” (poezie și proză scurtă), 2015 ~ Editura Karta Graphic;
 “CONSTELAȚIA METAFOREI”, 2016 ~ Editura InfoRapArt;
“ACTORI PRINTRE ASTRE” Antologie de poezie contemporană românească, 2016 ~  Editura Armonii Culturale;
“ACTORI PRINTRE VISE”, Antologie de proză scurtă contemporană românească 2016 ~ Editura Armonii Culturale;
“PRINTRE LUMINI ȘI UMBRE”, 2018 ~ Editura Armonii Culturale, Colecţia „PrintHope”.;

Cu pala zefirului primăvăratec ce o port în suflet și cu rădăcina adânc înfiptă în tărâmul dobrogean, îmi cânt refrenul dorului, din ținutul celtic, mai exact din Dublin, Irlanda.
Scăldată de ploile uneori mărunte, repezi și calduțe, alteori răzlețe și cumplit de reci dar, de cele mai multe ori asezonate cu un vânt năprasnic: muncesc, călătoresc, scriu, iubesc!
Iubesc așa, cum numai ființa mea știe a se dărui în iubire!
Vin către voi cu un buchețel de realizări frumoase și cu mult senin! Cu triluri, spectrul infinit de culori și ghicitori!  Ați ghicit în ce anotimp suntem și cărările cărei Galaxii le vom străbate, sper, împreună?
Azi v-am dat binețe și aș vrea să vă  îmbrățișez cu pulsul inimii mele!
Permiteți invitația la zbor și PÁSO-DÓBLE?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,,LUCEAFARUL DIN VALE”!

  Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,, LUCEAFARUL DIN VALE ”! 2024 PS. Lista a f...