luni, 14 ianuarie 2019

kESSY Ellys Nycollas - România - O VIAȚĂ, UN OM ,O POVESTE...










O VIAȚĂ, UN OM, O POVESTE...

    Adeseori ori mă întreb, care este secretul ce face unii oameni fericiți?

    Sau 

Există oameni cu adevărat fericiți?

Nu cumva aceștia sunt doar că noi îi percepem fericiți? 

Mi-am pus această întrebare și am căutat răspunsuri. Viața m-a ajutat să cunosc astfel de ,,oameni fericiți''! 

Păreau că lumea toată este a lor, cu inima la vedere, zâmbitori, optimiști, plini de bucurie și entuziasm, dar cu operație pe cord deschis...

 Atunci am întrebat din nou: fericirea există? 

Da, oamenii fericiți chiar există! Sunt acei oameni  care reușesc să depășească  cu sufletul deschis problemele zilnice, să vadă frumosul din sufletele celor din jur, să iubească necondiționat, să îl aibă pe Dumnezeu alătiri  zi de zi, să nu critice, să nu învinuiască, să știe să ierte și să nu aibă așteptări de la nimeni, să nu impună reguli, să dăruiască, să nu caute să controleze viața altora și nici să o dirijeze...

Când eram copil credeam că oamenii care au școală multă, fiind oameni inteligenți sunt și fericiți deoarece ei nu muncesc din greu, sunt respectați și iubiți de oricine.

 Câte  auzeam despre unii că au reușit să treacă cu bine examenele și că vor studia la o facultate cu renume mă duceam cu gândul că ei vor fii în viață, oameni pe deplin fericit.

Anii au trecut iar viața m-a determinat să nu mai cred astfel.

Am înțeles că viața are regulile ei și că dacă nu ești născut OM, nici o facultate nu te va putea face după cum spune și un vechi proverb,, a fi DOMN e o întâmplare, a fi OM e lucru mare''! 

Astăzi sunt convinsă că fericirea nu ține de IQ și nici de EQ. 

Fericirea nu este influențată nici de sărăcie și nici de bogăție, nici de studii și nici de funcțiile pe care le deținem.

 Fericirea nu vine atunci când suntem singuri, nici când conviețuim cu cineva și nici măcar  din  iubire. Ca să fii fericit depinde doar de tine, om frumos la chip dar, cu sufletul gol.  Depinde de capacitatea de a face alegerile fiecarei zile.

Putem fi fericiți zâmbind sincer oamenilor din jur, alegând să îi vedem frumoși și să le transmitem gândurile noastre pline de iubire, speranță, optimism. Să fim buni și generoși cu oamenii care au nevoie de ajutor, de înțelegere, de susținere.

Să lăsăm grijile zilnice în mâna lui Dumnezeu. Îngrijorându-ne nu schimbăm datele problemelor, ba mai mult, atragem vibrațiile joase care ne induc stări de rău și depresie.

Luptăm zilnic făcând eforturi pentru a trăi o viață mai bună, atât noi căt și cei dragi, ne având timp să observăm cum  trecem prin timp, împovărați de griji, obosiți, bolnavi, trezindu-ne într-o zi în care realizăm că nu am trăit ci doar am existat...sperănd că vom fi fericiți atunci când vom avea tot ce ne dorim,alergâm neîncetat să găsim fericirea, să îi descoperim secretul care de fapt nici nu există. 

Oricine poate să aleagă să trăiască fericit, indiferent de statutul social sau de starea materiala... atunci cănd ajunge să înțeleagă faptul că fiecare om are valoarea lui.

 Cănd știi să îți vezi valoarea vei putea să simți fericirea.   

 Atunci când încetăm să ne autojudecăm ,să ne autopedepsim, să ne închidem sufletul de teama suferinței și începem să ne dăm libertatea de a trăi exact așa cum simțim, să ne asumăm responsabilități și să luăm decizii corecte, să fim onești, să facem lucruri bune, frumoase, să ne purtăm cu cei din jur așa cum ne dorim să se poarte alții cu noi, să ne iubim, să ne sprijinim, să oferim din suflet și necondiționat, abia atunci vom simți fericirea. 

 Am constatat că starea aceasta de fericire, după care tânjim are ca temelie, echilibrul. Atunci când devii echilibrat în tot ceea ce faci și devii mulțumit de ceea ce ești și ce ai, mulțumindu-i  lui Dumnezeu pentru sănătate, poți trăi într-o stare de bine aflându-te pe o vibrație înaltă iar această stare o vom descoperi atunci când suntem pe o poziție echilibrată în tot ceea ce facem, dorim să facem ,să realizăm, cât și în situațiile în care dorim să ne depășim propriile limite.

Fericirea o trăiești atunci când poți să faci ceea ce îți dorești, să pleci când și unde îți dorești, să poți iubi pe cine îți dorești și să ai întodeauna un scop pentru care să lupți.

                                       De mâine va fi altceva! 

Asta îmi spun de foarte multă vreme, am făcut schimări majore cărora le simt din plin efectul. 

Pot fi fericită doar eu cu Dumnezeu. Nu condiționez, nu controlez, nu impun, nu urăsc, nu dușmănesc. 

Dumnezeu echilibrează balanța și nu uită nimic ne plătit. 

                                             KEN

                                        
              14011955/Rădulești - 14012019/ Petroșani
                       (O viață, un om, o poveste...)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN SCRIERILE AUTOAREI MIHAELA CD - VIDEOCLIPURI

                                              ,,PAȘI DE CATIFEA”                               ,,CU SUFLETUL ÎM PALMĂ”