miercuri, 16 ianuarie 2019

Kessy Ellys Nycollas - România - MULȚUMESC IUBIRE!




MULȚUMESC IUBIRE!
(Jurnalul unui suflet ciudat)

  Am auzit adesea spunându-se că marea dragoste este mereu prima pe care ai trăit-o.
    Aiurea!
    Pentru mine prima dragoste a fost o lecție dură. Încă de la început viața a dorit să mă învețe să deschid larg ochii și să stau atentă la poarta sufletului. Să nu las să îi fie călcat teritoriul de fiecine.
    Daca am învăța cu atenție fiecare lecție am fi feriți de multe  de multe suferințe însă, nu o facem și viața ni le repetă iar și iar cu speranța că într-o bună zi vom reuși să luăm cu brio examenul dat la materia numită dragoste.
    Anii trec, experiențele se adună... apoi, unele ne părăsesc pe neobservate, altele mor, dar ce ne facem cu cele care rămân în agonie? Acestea au rolul de a ne bântui tot restul vieții, deoarece nu sunt consumate în totalitate, apoi îngropate rămășițele, ridicându-le o cruce frumoasă de iubire la care să ne întoarcem, din când în când, cu respect și recunoștință.
     Rămasă în agonie, dragostea vieţii noastre poate fii o poveste despre care noi să credem, că s-ar fi terminat cu mult timp în urmă, dar pe care am decis să o păstrăm în adâncul sufletului, că pe o poveste pe care o ascundem de ochii lumii, o protejăm de răutățile și invidia care a determinat-o să se întrerupă dar la care ne tot întoarcem mereu.
      Este acea dragoste mereu prezentă, acea dragoste care reînvie la fiecare pas pe care îl faci în trecut, la fiecare privire pe care o rătăcim intenționat, privind în urmă.
      O astfel de dragoste este povestea arestată în suflet, într-o cămăruță bine păzită a inimii tale, pe care o redeschizi adesea, folosind cheia doar de tine știută, păstrată în gândurile pline de dor.
      Poveștile de iubire nu au întotdeauna un final fericit, dar toate au un final. Chiar și acelea care trăiesc arestate, ascunse bine în adânc de suflet și asta datorită faptului că toţi aceia pe care i-am iubit cel mai mult, toţi aceia care ne-au făcut sufletul să vibreze, toţi aceia, alături de care am trăit la intensitate maximă, momente, ne pot rămâne aproape.
      Marile pasiuni sunt extrem de fragile, iar marea dragostea mereu sensibilă. Dintr-o mică neatenție, totul se poate destrăma oricând, împrăștiindu-se în mii de bucăți... deoarece tocmai acelei mari dragostei, a vieţii tale nu îi poţi ierta greşelile, nu o poți înțelege, nu îi poți acorda o șansă, deoarece într-o mare dragoste nu poți face loc minciunilor, trădărilor, dezamăgirilor. Ea, fiind intensă nu îți dă voie să permiți ca ceea ce simți să îți fie întinat. Într-o stare de incertitudine, pui punct, sigilezi totul în inima ta vrând să crezi că acolo vei găsi, ori de câte ori te vei întoarce, doar partea frumoasă, pură, sinceră a tot ceea ce ai trăit în acea poveste și o iei de la capăt, încercând alta nouă.
      Întorcându-te în acea poveste, după ani şi ani, începi să descoperi care este adevărul carea a tronat deasupra tuturor întâmplărilor.
      La început, noua poveste pare mult mai frumoasă, mai palpitantă decât precedenta pe care încercăm să o înconjurăm cu un gard înalt de spini, să o sufocăm cu orgolii nemăsurate, să îi atribuim tristeți și răni uneori nemeritate, să o spulberi folosind cuvinte aruncate în vânt, sperând că actuala va fi doar lapte și miere.
     Finalul va fi la fel sau poate, uneori chiar mai dureros, pentru că refuzăm să pricepem, că dragostea adevărată se poate trăi doar în filme, într-un scenariu, nu într-o viață plină de griji, neajunsuri, nevoi, ispite și tentații.
      Dragostea vieții mele cred că este suma tuturor poveștilor însumat, tuturor lacrimilor, zâmbetelor, dorințelor, emoțiilor, orgoliilor și mai presus de toate, a pasiunilor.
       Pasiuni!
       Ciudat cuvânt! Pasiunile mele au apărut într-un mod inexplicabil. Niciodată nu voi putea înțelege acest termen! M-am trezit cu sufletul încărcat de pasiuni, fără nici o justificare și au fost atât de puternice încât credeam că nu le voi rezista!
        Dumnezeu însă ne pune la încercare! Vrea să scoată din noi iubirea așa cum se scoate untul din lapte. Stoarce tot, pune pe cântat și apoi ne răsplătește.
        Nici o suferinţă nu rămâne ne recompensată, numai că noi nu avem atâta putere să recunoaştem și să-i mulțumim.
      Dragostea vieții mele! Sunt de fapt două. Una veche și altă nouă. Cea veche m-a urmărit mulți ani la rând, până a apărut cea nouă care a căutat să o alunge și să îi ocupe locul pe care l-a deținut, nemeritat.
      A reușit!
     A reușit din plin și cred că doar forța divină a putut să facă posibil acest joc.
     Doar așa mi-am recăpătat încrederea deplină în forțele proprii și am reușit să mă privesc cu alți ochi.

Mulțumesc iubire!


Kessy Ellys Nycollas

22052014/Ischia



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN SCRIERILE AUTOAREI MIHAELA CD - VIDEOCLIPURI

                                              ,,PAȘI DE CATIFEA”                               ,,CU SUFLETUL ÎM PALMĂ”