duminică, 25 februarie 2018

Kessy Ellys Nycollas -Romania - CĂDERI SAU CĂZĂTURI?...



CĂDERI  SAU CĂZĂTURI?...
Este duminică după amiază. Mă sună vecina mea care îmi face o invitaţie la restaurant alături de doi actori de la Teatrul Elvira Godeanu din Târgul Jiu, veniţi la noi în oraş, pentru a juca spre seară piesă, Unde dragoste nu e nimic nu e’’, tema lunii februarie, dragostea’’.
Am acceptat invitaţia. Reîntâlnirea ne-a produs o reală bucurie. Ultima dată ne-am văzut în luna ianuarie cu ocazia sărbătoririi lui Eminescu şi a zilei mele de naştere. Ne-am amintit cu plăcere acel eveniment. Am povestit despre diverse evenimente culturale la care am participat împreună dar şi despre cele viitoare şi am primit invitaţie la reprezentaţie. M-am bucurat şi m-am simţit onorată. De regulă eu nu acceptăm nici un favor de la nimeni însă am observat că tot dăruind şi ne primind, la rândul meu nimic în schimb, se creează un dezechilibru dominat de o energie joasă, negativă pe care am început să nu o mai pot controla şi atunci am hotărât să experimentez şi acest gen de echilibrare.
Ajunsă la teatru, alături de vecina mea, soţul şi fica dumneaei, am făcut cunoscut doamnei de la intrare calitatea mea de invitata a actorului George Draghescu. Acesta m-a privit atentă, mi-a zâmbit şi m-a poftit să intru. Sentimentul a părut să fie minunat Am simţit respect şi admiraţie... însă după spectacol am început să mă gândesc că nu mă defineşte, nu mă caracterizează astfel de situaţii...
Cred că mai am mult de lucru la acceptare, la stima de sine... nu ştiu încă exact.
Ninge! Ninge ca în toiul iernii acum când eu aşteptam primăvara. Deschid umbrela la ieşirea din clădirea teatrului şi plec către casă printre fulgii mari, acei fulgi de primăvara pe care bătrânii îi numeau, zăpada mieilor sau a berzelor. Totul este feeric. Dansul pe care îl face neaua în lumină,, felinarelor stradale’’mă poartă într-o lume de basm... o lume a copilăriei mele cu ierni grele, geroase şi cu nămeţi cât casa.Îl văd parcă pe tatăl meu care ne făcea pârtie, cu o lopată de lemn, îndepărtând zăpada din jurul casei, tăind-o că  pe brânză în calupuri destul de mari, atât de mari cât să le poată arunca deasupra de troiene.
Mă apropii de blocul în care locuieşte o persoană mai în vârsta pe care eu o vizitez din când în când.Mă gândesc aşa dintr-o dată să îi fac o vizită scurtă şi o bucurie. Virez stânga şi intru pe aleea din faţa blocului absentă şi cu gândul acolo unde ştie el să fie cel mai bine. Alunec şi cad. A fost o plutire. Am avut în acel moment senzaţia că cineva îmi stă aproape, din spate şi ca un fâlfâit de aripi mi-a produs dezechilibrul apoi că două braţe puternice de bărbat m-au cuprins şi mi-a atenuat căderea, Stăteam în zăpadă şi râdeam fericită în timp ce din scara mă priveau doi ochii masculini care ieşiseră afară să poată fuma o ţigară. Probabil că doamna dumnealui nu îi permite să facă asta în casă. Am râs fericită şi apoi m-am ridicat simţind aceleaşi braţe care mă ajutau să mă înalt. Era un sentiment atât de plăcut care mă purta parcă într-o lume de vis iar în urechi simţeam o respiraţie caldă a unui suflet care mă îmbrăţişa.
Bărbatul mă privea cu o mirare vădită pe faţă! Râd din nou, îl salut şi îi spun că acolo am găsit ceva... râd..
- Doamnă dragă, v-am privit cum vă bucuraţi de acea cădere şi cât de uşor şi de repede v-aţi ridicat... de parcă eraţi ridicată pe sus de nişte braţe nevăzute.
- Ha, ha, ha... acelaşi sentiment l-am trăit şi eu!
- Cred că v-aţi lovit? Nu vă doare nimic?
- Absolut nimic! Am picat parcă în puful unei perne imense... ha, ha, ha..
- Sunteţi fantastică! Emanaţi atâta bucurie şi viaţă încât mă molipsiţi...
- Aşa trebuie. Acolo am găsit ceva, am simţit ceva extra ordinar... a fost o senzaţie minunată. Nu am mai căzut de mult... chiar îmi place.
Intru în scară, sun şi mi se deschide. Râdeam!
- De ce râzi mă întreabă gazda?
- Am căzut în zăpadă, ha, ha, ha...
- Doamne şi nu te-ai lovit? Nu te doare nimic?
- Absolut nimic, staţi liniştită.
- Mai! Fii atentă să nu îţi rupi ceva. Este periculos acum pentru că sub stratul moale de zăpadă este formată gheaţă şi se pot întâmpla accidente.
- Eu nu am căzut. Am fost aşezată aşa de lin în zăpadă de parcă am aterizat de undeva din cer. Am trait o senzaţie greu de descris.
- Să ei unul din bastoanele mele la plecare. Să mergi cu atenţie. Cizmuliţele tale nu sunt anti derapante şi poţi aluneca din nou.
- Doamne fereşte! Cum să iau bastonul? Ha, ha, ha... eu sunt om să port baston? Ce tot  vorbiţi?
- Nu am spus asta, am vrut să îţi spun că trebuie să fii atentă şi faptul că eşti singură şi nu ai cu cine să mergi de braţ, pentru a te echilibra, te poate pune din nou cu fundul în zăpadă.
- Ha, ha, ha... nu cred că se mai întâmplă. Cred că cine m-a aşteptat în acel loc a plecat deja fericit că a putut să mă îmbrăţişeze...
- Ce faci acum? Faci haz de necaz?
O Doamne! Aşa necaz să tot fie... m-am simţit minunat.
Plec. Ies din scara blocului. Acum zăpada era măturată pe scara şi pe alee câţiva metri. O măturase domnul care a asistat la căderea mea, probabil de teamă să nu mai cad şi la plecare. Era tot acolo cu ţigara în mână.Îl salut şi mă îndepărtez câţiva paşi. Cad din nou în acelaşi loc. Acelaşi sentiment. Parcă cineva mi-a pus piedică apoi ma cuprins de talie şi mi-a atenuat căderea.
Râd din nou.De această dată în hohote. Stăteam în zăpadă bătând cu palmele asfaltul ca un copil.
Doamne dar ce se întâmplă? Ce este aici, cine este, cine mă ajută să cad dar şi să mă ridic?
Domnul acela încearcă să se apropie de mine să mă ridice. I-am mulţumit şi l-am asigurat ca nu este nevoie. Are cine să mă ajute.
Râdem împreună.Mă ridic şi plec  fără să simt nici o durere. Din contră, simţeam o senzaţie plăcută a unei îmbrăţişări divine.
Căderi sau căzături?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN SCRIERILE AUTOAREI MIHAELA CD - VIDEOCLIPURI

                                              ,,PAȘI DE CATIFEA”                               ,,CU SUFLETUL ÎM PALMĂ”