sâmbătă, 31 martie 2018

AURA DAN - O NOUĂ COLABORATOARE A REVISTEI NOASTRE






Îţi mulţumim pentru colaborare dragă poetă, Aura Dan.
Dorim ca drumul pe care, de azi, vom merge împreună să ne aducă bucurii şi împliniri.

Curriculum vitae - Aura Dan

Liga Scriitorilor din România, filiala Bucureşti

M-am născut în oraşul Tecuci, județul Galaţi, într-o familie iubitoare, într-un ambient cald şi liniştit. Educaţia formală am făcut-o în oraşul natal Tecuci, apoi în Bucureşti şi Arad. Serviciul nu a avut nicio legătură cu literatura şi scrisul. Aşa cum îmi place să spun, sunt un autodidact. Actualmente sunt căsătorită şi locuiesc în Bucureşti.

Am început să public versuri mai întâi pe grupurile de poezie, apoi pe site-uri literare şi apoi în revistele de profil, „Literatura de azi”, revistă sub egida Uniunii scriitorilor, „Parnas21”, „Dor de dor” şi „Confluenţe literare”, reviste on-line şi „Negru pe alb”, „Apollon”, „Independenţa Română”, „Cetatea lui Bucur”, reviste tipărite. Din decembrie 2017 sunt membru fondator şi redactor şef-adjunct al revistei „Convorbiri literar-artistice” din Bucureşti.

Volume editate:

Debutul literar a fost placheta de versuri „Rămăşiţe în culori”, editată la editura Scriitorilor în 2015. A urmat volumul de versuri „Culori pe eşafod” editat la editura Liric Graph, în 2016. Am continuat cu versuri în volumul „De trei ori treizeci şi trei” editat la editura Liric Graph şi cu un volum de proză, „Jurnal despre ceilalţi” editat la editura Amanda Edit, ambele în 2017.

Volumul „Strâmtori între lacrimi”, roman, editat la editura Amanda Edit şi „Egofantezii”, volum de versuri, editat la editura Mircea cel Bătrân, au văzut lumina tiparului în anul 2018.

Am colaborat în câteva antologii literare:

Premii şi diplome

Volumul „Culori pe eşafod” a obţinut în anul 2016 Diploma de excelenţă. În 2017 am obţinut Premiul Special al Academiei Europene a societăţii civile din Chişinău, la Festivalul Internaţional de Poezie – Renata Verejanu, ediţia IV. Poezia „Iubescul dintre noi” a obţinut premiul pentru poezie de dragoste, 2018. Menţionez alte diplome de participare în diferite proiecte.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,,LUCEAFARUL DIN VALE”!

  Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,, LUCEAFARUL DIN VALE ”! 2024 PS. Lista a f...