marți, 10 martie 2020

Kessy Ellys Nycollas - România - Libertatea.





Libertatea


- Astăzi, tot mai mulţi oameni aleg o formă liberă de iubire. Nu se mai căsătoresc, nu mai locuiesc împreună, dar cu toate acestea, se iubesc și trăiesc în armonie.
Cu siguranță biserica ar spune că o relație fără cununie, este o relaţie din care Dumnezeu lipsește şi care nu va avea viaţă lungă. Lipsită de harul lui relația va dura doar o vreme. Dacă nu aș fi trăit 22 de ani, o poveste cu acte în regulă, în care am fost chinuită ca și Isus, aș tinde să cred că așa este. Iubirile nu ajung la maturitate niciodată, după părerea mea, indiferent dacă este o iubire de sacrificiu sau una adevărată. Responsabilitățile nu nasc iubiri adevărate și mature. Tot biserica ar spune că fără cununie nu se poate ajunge cu adevărat la iubire ci se rămâne în faza de îndrăgostire. Nici măcar. Dragostea, oricât de bine am încerca să o păstrăm, să o protejăm noi, tot moare. Nimic nu este nemuritor. Cununia este ca şi un bilet de călători. Călătoreşti legal dar nu și în siguranță. Legământul în fața altarului sună în genul, păna moartea ne va despărți. Da asta am simțit și eu. Eram divorțată de cinsprezece ani dar nu m-am simțit liberă decât după decesul lui și asta pentru că anularea cununiei civile trebuie să trecă printr-un proces în care se împart bunurile mobile şi imobile, copiii. Cununia religioasă nu se anulează indiferent cu cine vei alege să fii, să trăiești și ce mi se pare și mai și este faptul că o persoană divorțată se poate recăsători şi cununa, făcând iar și iar legământul de a fi împreună păna la moarte.Vi se pare că este corect? Mie sincer, nu. Să alegi să trăiești într-o relație de parteneriat, de echipă nu înseamnă că nu ai nimic de pierdut ci doar de câştigat, înseamnă că ai demnitate, că eşti mult mai responsabil și liber să pui punct atunci când lucrurile încep să scârțâie și nu mai există cale de redresare. Astfel de relații nu le poate avea oricine, ci doar oamenii puternici, oamenii capabili să se întreţină singuri, oamenii care sunt capabili să aibă o casă proprie, un venit personal din care să poată să își achite toate obligaţiile financiare. Viața trăită astfel nu ar trebui să fie condamnată ci apreciată. Dovedește curaj. Evoluăm împreună numai că schimbăm profesorul. Fiecare materie are profesorul ei.
KEN Fragment din Jurnalul uni suflet ciudat Vol I



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,,LUCEAFARUL DIN VALE”!

  Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,, LUCEAFARUL DIN VALE ”! 2024 PS. Lista a f...