sâmbătă, 21 martie 2020

Kessy Ellys Nycollas - România - CE ESTE FERICIREA?





CE ESTE FERICIREA?

Majoritatea ne punem diverse întrebări legate de fericire:

Ce este fericirea?
Cum arată ea?
Unde locuiește ?
De ce eu nu am întâlnit-o?

Procedăm astfel datorită așteptărilor pe care le avem. Așteptăm ca cineva, din afara noastră, să vină și să ne ofere fericirea pe tavă, asemeni unei prăjiturele dulci, aromate, apetisante! Nu știm să observăm, să simțim bucuria, fericirea din suflet. Să o acceptăm ca pe o iluzie care ne îndeamnă la viață, să ne bucurăm de oamenii alături de care trăim, de locurile în care trăim, să ne iubim și să ne bucurăm de realizările muncii pe care o facem.
    Ca să fim fericiți este important să trăim prezentul, să nu plângem după oamenii care au plecat din viața noastră, să nu ne dorim să trăim în altă parte, să mulțumim pentru tot ce ne oferă viața în prezent.
     Putem fi fericiți atunci când reușim să ne golim mintea de amintiri, de trecut și reușim să o coborâm în suflet făcând-o să tacă.
      Feficirea vine atunci când uităm nefericirea, când renunțăm la alergarea besmetică, cu scopul de a atinge o țintă falsă, inexistentă chiar. Căutând asiduu fericirea nu avem timp să fim fericiți deoarece nu acordăm înțelegere și rost evenimentelor oferite de prezent.
       Fericirea nu este un ceva anume. Ea este câte puțin din toate.
Faptul că ne trezim dimineața, că răsare soarele, că privim un ghiocel plăpând care are forța să ne zâmbească de sub nămeți, că cineva drag ne sună, că putem pleca într-o călătorie, că ne trăiesc părinții etc... Fericirea este pretutindeni. Ceea ce ne împiedică să fim fericiți este gândirea, mintea noastă care ne minte continuu, țipând din ce în ce mai tare, cu scopul de a ne împiedica să auzim vocea sufletului, este incapacitatea de a ne bucura de lucruri mici, de a face din puțin, mult, de a înțelege faptul că, indiferent ce drum alegem, destinația va fi aceeași iar frumusețea ei va depinde de ochii cu care o privim: calzi, limpezi, calmi și plini de bucuria reușitei.
        Ești fericit atunci când nu regreți venirea în această lume, când faci bine oricui, fără să ai așteptări, să iubești și să fii iubit, să te poți iubi tu însuți.
          Fericirea este peste tot și nicăieri! 
          Ea este o obțiune.
          Alege să fii fericit și așa vei fi!
                                   SĂ FIȚI FERICIȚI!   

                                                                              KEN  20.03.2020 / Petroșani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,,LUCEAFARUL DIN VALE”!

  Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,, LUCEAFARUL DIN VALE ”! 2024 PS. Lista a f...