luni, 9 martie 2020

Despre MIHAELA CD - CANADA

despre Mihaela  CD   



''De fapt la mine versurile au venit singure… din durere si din iubire … eu n-am făcut nimic deosebit… decât le-am scris...''  Mihaela CD
Mihaela CD s-a născut in România. A emigrat in Canada  in urmă cu multi ani impreună cu familia si s-a stabilit la Montreal. A iubit intotdeauna  poezia  si muzica  dar a inceput cu adevărat  sa scrie poezie  in urma unui soc puternic când si-a pierdut tatăl  pe care il iubea enorm. Versurile au venit singure , fără sa vrea, o bântuiau noapte de noapte cerând să fie scrise.Un dar divin, un răspuns al universului care aplică parcă o lege a compensatiei. Iti ia si iti dă!

Prima sa poezie a fost  ''Iubite tată '',apoi ''Binecuvântare si chin'' si ''O Doamne''. A fost incurajată de cei apropiati  să continue, să publice,  iar de atunci scrie fară oprire si se implică activ in diverse proiecte literare.


Este fondatoarea revistei on line:  '' Poezii pentru sufletul meu '' revistă de artă, literatură si cultură  a românilor de pretutindeni.
Pune bazele revistei  in 30 octombrie 2018  in Montreal, Canada, ajutată fiind de sotul sau Johnny care  in prezent este editorul revistei.Aceasta colaborează cu nenumărati  autori, arti , pictori si muzicieni, revista virtuală  fiind citită on line in peste 100 de tări din intreaga lume.

Mihaela CD este autoarea volumului  de poezii ''Binecuvântare si chin'' publicat  la editura Celestium, in Romania in iunie 2019. Lansarea oficială având  loc in 28 septembrie 2019 in Montreal, Canada.

La un an de la fondarea revistei virtuale ''Poezii pentru sufletul meu'' Mihaela CD impreună cu sotul său Johnny publică la Montreal  primul număr al revistei tipărite Poezii pentru sufletul meu,  Nr1/2019 Noiembrie/ Decembrie..Lansarea oficială a revistei având loc in 25 ianuarie 2020 la Montreal in cadrul evenimentului GALA ARTELOR LA CEAS ANIVERSAR.

Colaborarea cu compozitorul /artistul Dan Lucian Corb i-a adus nenumărate melodii  pe versurile sale care pot fi ascultate pe you tube pe canalul autor Mihaela CD.
Mihaela CD participă la Antologia Parfumul clipei,vol IX apăruta la Editura Scriitorilor, in februarie 2020 in  Romania

Autoare a volumului '' Focul din Noi'' poezii  pentru suflet, volum care este impodobit de minunate picturi ale artistului Mircea Rustiuc ( in curs de tipărire)

In prezent autoarea lucrează la alte doua proiecte literare:Un al treilea volum de poezii  pentru suflet si un roman de proză, continuând să publice zilnic in revista virtuală  Poezii pentru sufletul meu si trimestrial in revista  tipărită cu acelasi nume.Colaborează cu muzicieni, artisti, pictori, participând la diverse proiecte literare si  la numeroase  reviste publicând articole si creatii literare proprii .

Impresii: ''Poeme dăltuite cu har ne dezvaluie o lume interioară subtilă, complexă, contemplativă ce se descoperă pe ea  insăsi,  cu mirare și dor, ca o mimoză literară, gingasă, ascunsă si caldă.
Un poesis bun, de inaltă  tinută care va avea multe de spus , de dezvăluit , in viitoare tărâmuri de vers, in următoarele coperti de carte !'' MUGUREL PUSCAS


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,,LUCEAFARUL DIN VALE”!

  Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,, LUCEAFARUL DIN VALE ”! 2024 PS. Lista a f...