luni, 7 februarie 2022

VASILICA MITREA - Profil literar, scriitor, Mircea D. Dumitrescu


 Profil literar, scriitor,

Mircea D. Dumitrescu

Mircea D. Dumitrescu s-a dovedit a fi un scriitor înzestrat cu mult talent, atât în proză cât și în versuri.
Născut în București, cu domiciliul actual în Fetești, județul Ialomița, reușește să impresioneze cu ativitățile sale multiple. Este membru cofondator al Cenaclului Cultural Lumina din Fetești, prezent la rubrica „Portret” al revistei ”L”, publicație trimestrială. Nominalizat în volumul „Fetești Monografie, ediția a II-a”, prezent în volumul Personalități ialomițene -Dicționar – Oameni de cultură, artă, știință, tehnică și sport”. De asemenea, este prezent în câteva Antologii: UNIVERSUM Montreal, Canada, unde a primit și premiul de excelență, Vis cu Nichita, Petale de iubire.Vlăstare eminesciene. Scrie, de asemenea, în câteva reviste: „L, Fetești; Dobrogea Culturală, Constanța și Luceafărul din Vale, Petroșani.
În anul 2011, publică romanul Cum îngerii devin pești, după care romanele Închisoarea speranțelor fierbinți din deșertul înghețat. Urmează în 2013 Simfo-Rock, Taifun în rafale și Până dincolo de moarte. Se observă o muncă activă, intensă și prolifică din partea autorului.
Având cititori interesați de aparițiile sale editoriale, continuă, cu aceeași abnegație, și publică în 2014: Alo! Sunt eu… și Între două lumi.
În anul 2015 îi apare volumul Destine încrucișate. În anul 2016, Viscol fierbinte.
În 2017 Despre proști și cine suntem ei. În 2019 Ești numai al meu și Între două lumi. Iar în 2020 Simfo-orgie înlăcrimată. Și, tot în anul 2020, O viață complicat de simplă. Toate aceste apariții editoriale vorbesc de la sine despre autorul Mircea D. Dumitrescu.
De formație ofițer superior M.A.I. are, pe lângă multă rigurozitate în cee ace face și multă disciplină, unde se autoportretizează: „Eu sunt acela care voi nu știți!/Sunt foc și pară/Cascadă învolburată,/Pământ clisos și vânt înverșunat!/Sunt Om în lumea mea,/Crezând în alte lumi,/Sunt doar un Eu cuprins de așteptări/Și răscolit de multe frământări!/Sunt doar un suflet chinuit…/Ce-i plin de întrebări!”
După cum vedeți nu am putut ciunti nici-unul din versurile sale. Fiecare îl caracterizează. Este un rug care arde continuu pe altarul culturii. „În viață nu e cum dorești”, mai spune autorul. Dar, firea sa mereu curioasă, întreprinzătoare, creatoare nu-i dă pace și crează pe Facebook Grupul literar-cultural: „Viața ca o carte, Cartea ca un film!”, unde cu o neobosită trudă postează noutăți ale unor autori cunoscuți și nu numai, despre personalități literare, istorice și culturale, ceea ce îl situează, la rândul său, în structura personalităților contemporane. Prin aceasta, ne dovedește că încearcă să scoată la lumină și să promoveze nu numai creațiile sale, ci și ale altora.
Pentru activitatea sa cvasi permanentă în slujba literaturii și culturii, scriitorul Mircea D. Dumitrescu a primit, în timp, diverse premii și diplome de excelență.
Toate aceste performanțe literare l-au propulsat cu drepturi depline de scriitor, fiind la ora atuală membru al Societății Scriitorilor Militari și membru al Asociației Ligii Sriitorilor Dobrogeni, care au văzut în opera domniei-sale capacități literare multiple și un scriitor de mare viitor. Va fi unul dintre scriitorii care își vor pune amprenta în educația generațiilor viitoare, de unde și aceștia se vor inspira.
Un valoros roman este „O viață complicat de simplă”, care îmbină ficțiunea cu realitatea. În deinitiv, de unde se inspiră un scriitor? Din realitate! Important este cum știe să creeze emoție prin potrivirea cuvintelor și lecturarea volumului de către cititori.
Cu aceeași emoție, dragi cititori, se parcurge și citirea volumului „Simfo-Rock”ca, de altfel și toate celelalte romane scrise de acest neobosit autor.
Din volumul de versuri „Un bob de minte” reținem unele aspecte din viața cotidiană a autorului, scrise cu multă măiestrie și talent, în care fiecare ne putem regăsi.
Scriitorul MIRCEA D. DUMITRESCU este prezent și în lucrarea ,,MILENARIUM”, ,,Dicționarul enciclopedic al scriitorilor români la începutul mileniului al III-lea”, vol. III, apărut la Editura ARMONII CULTURALE” și care a primit ,,Premiul special 2021 al Ligii Scriitorilor Români”.
Sunt mândră că l-am cunoscut, că îmi este coleg în Asociația Liga Scriitorilor Dobrogeni și orice întâlnire ne dă ocazia să depănăm amintiri din frumoasele sale realizări, să ne propunem noi proiecte care să dea greutate, în ultimă instanță, culturii noastre române.
Felicitări
, drag coleg! Sunteți un bun al acestei societăți!
Vasilica MITREA,
Președinta Ligii Scriitorilor Dobrogeni

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU -70 de ani pe portativul vieții!

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU         -70 de ani pe portativul vieții!- Autor: Johnny Ciatloș Deak Era 30 D...