miercuri, 23 februarie 2022

CONFESIUNI LIRICE, O ANTOLOGIE A CONFESIUNILOR FĂCUTE DE MEMBRII GRUPULUI ,, LUCEAFĂRUL DIN VALE”

 

Sincronicități

 

Există dincolo de noi Divinul, care ne vindecă de toate, care ne binecuvântează și ne deschide căi nevăzute, (doar uneori intuite), pentru ca apoi, într-o sincronicitate ascunsă să creeze posibilitatea să ne întâlnim, să ne cunoaștem sau să ne recunoaștem, să rămânem împreună, să ființăm.

Da! Întâlnirile nu sunt întâmplătoare, ne sunt dăruite și trebuie să le prețuim!

Am aflat despre existența Revistei Luceafărul din Vale, de la distinsa scriitoare și prietenă Lidia-Gonta Grosu, din Republica Moldova, motiv pentru care îi mulțumesc și îi sunt recunoscătoare și acum.

Astfel am ajuns să colaborez cu Revista Luceafărul din Vale și cu Doamna Kessy-Ellys Nycollas.

O Revistă de literatură, cultură și artă, unică după părerea mea, pentru că așa cum și-a dorit cea care a conceput-o, încearcă să promoveze pe cei începători în ale condeiului.

Nu toate revistele fac asta. Sunt reviste în care grupul celor care publică este închis sau trebuie să prezinți un C.V. literar de excepție. Vine întrebarea: dar cei care sunt începători, cum fac primul pas? Eu am descoperit mulți scriitori începători, de valoare, care cred că au meritat șansa să fie descoperiți.

Acesta este darul oferit de  Revista Luceafărul din Vale, pe lângă faptul că ne aduce pe noi toți, împreună, într-o mare Familie literară! Doar când ai iubire de oameni,

de neam, de frumos, poți face acest lucru!

Cât de special și solar, hora se întinde pentru românii de pe ambele maluri ale Prutului, pentru cei plecați peste hotare, în paginile acestei Reviste, sub semnul iubirii de țară, de cultură, de promovare a valorilor culturale ale acestui popor, a Limbii Române!

Referitor la Doamna Kessy-Ellys Nycollas, trebuie să recunosc că nu am întâlnit până acum atâta deschidere, generozitate, empatie din partea unui om pentru semeni, ca la dânsa. Îți întinde mâna cu prietenie literară și îți deschide calea în această lume a literaturii, atât de măcinată de orgolii și de lupte, unde unde războaiele se dau și pe față și pe dedesubt.

E greu să răzbați în lumea atât de specială a Cuvântului, dar cu multe fețe ascunse, însă dânsa îți oferă o șansă, cu discernământ în selectarea valorilor, cu inima luând decizii pertinente. O femeie puternică, perseverentă, care abordează proiecte generoase, pe care le duce

la bun sfârșit, la termenul stabilit.

Se spune că Dumnezeu îți scoate în cale omul potrivit la momentul potrivit. Întâlnirea mea cu Dumneaei este una specială și sper să dureze mulți ani înainte, sub semnul Luceafărului, care ne binecuvântează de dincolo de curcubeul planetar, pe toți românii!

Doresc mulți ani de editare Revistei, mulți ani Doamnei Kessy-Ellys Nycollas, mulți ani nouă, colaboratorilor, în acest frumos ÎMPREUNĂ!

O să promovez această Revistă și voi invita și dirija tinerii creatori către acest lăcaș minunat, de cultură românească!

 

Cu prețuire, AURELIA RÎNJEA     



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU -70 de ani pe portativul vieții!

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU         -70 de ani pe portativul vieții!- Autor: Johnny Ciatloș Deak Era 30 D...