duminică, 13 februarie 2022


           ÎNTRU IUBIRE

   -Aurelia Rînjea-

 

Ca fizician, eu cred într-o armonie universală  descrisă de legi ascunse, simetrii şi armonii, căutate de milenii, ce cuprinde în ea totul, atât lumea materială cât şi cea spirituală, cea văzută cât şi cea nevăzută. Şi poate că spirala lui Fibonacci porneşte din sau coboară în inima ta, rezonând pe diferite niveluri, în acorduri consonante ce se pot întreţine, generând viaţă, pace şi iubire.

Aceste rânduri te invită, cititorule, să te desprinzi de lumea iluziilor generate de mintea ta, mult prea ocupată de disconfortul de ordin material, pentru a-ți arăta că se poate trăi frumos și demn, iubind și dăruind.

Iubirea (eros) – sau desăvârșirea mea prin tine, ca fizician o înțeleg a fi un concept existențial și divin, reflectat în toate cele „n versuri”, un concept funda-mental și primordial care s-a manifestat în matricea informațională și energetică a fiecărei creații. Însăși Geneza e un act de iubire al Creatorului. Iubirea, s-a dovedit științific de către fizicianul Winter din California, este o undă, prin a cărei interferență, respectând șirul lui Fibonacci, generează pace, viață și armonie, în Iubirea care este Dumnezeu. Suntem scăldați de o cascadă de unde electromagnetice, dar cea cu lungimea de undă cea mai mare, e denumită de fizician Unda Iubirii, care ne unește nevăzută.

Da, mai presus de orice, este iubirea, iar… inima… inima bate după cum se schimbă ceva… lăsând să te simţi legat de acel ceva, atemporal din fiinţa ta, care simte și știe că Dumnezeu – reprezintă energia pură a Iubirii!

 „Dragostea lui Dumnezeu faţă de noi s-a arătat prin faptul că Dumnezeu a trimis în lume pe singurul Său Fiu, ca noi să trăim prin El.  (1 Ioan 4:9, 10). O iubire profundă, unică și necondiționată.

În interiorul cel mai profund și mai subtil al inimii sale, omul poate realiza adevărata pulsaţie, adevărata vibraţie care animă această lume infinită şi care, totodată, reprezintă ritmul şi semnul vieţii universale. În organizarea universală a lucrurilor şi a fenomenelor, omul ar trebui să fie deschis pentru a putea intra în rezonanţă perfectă cu această energie infinită, iar iubirea sa să fie o cale spre iubirea divină.

Iubirea este fundamentul legăturii reciproce dintre noi toţi. Este forţa de coeziune ce ţine laolaltă universul. Ea atrage, integrează, construieşte, declanşează o spirală ascendentă, fiind  omniprezentă în univers. 

Iubirea reprezintă respiraţia interioară a sufletului, vibraţia universală care le permite oamenilor să îşi transfere reciproc energie, care funcţionează pe toate nivele şi exprimă adevărata noastră natură. Este  esenţa absolută a forţei vitale.

            Totul începe cu iubirea! Forma aceea de iubire elementară, înnăscută, intrinsecă, ca dăruirea unui copil, o ţesătură a naturii,  o energie instinctivă şi esenţială a omului. Ea nu trebuie activată pentru că există în noi, trebuie doar să o mărturisim, adică să devenim conştienţi de ea. Ne scăldăm în iubirea lui Dumnezeu, în  viaţa aceasta, ca un mister, în care Iubirea oricărui om are impact şi valoare!

 În inima ta se află ceva mult mai profund decât crezi, este esenţa vieţii. Acolo trebuie să căutăm să trăim, cu mintea topită în inimă, în casa lui Dumnezeu. Acolo ne găsim liniştea şi odihna gândurilor,inspiraţia şi puterea nebănuită, pentru că El este aici, acum, înlăuntrul nostru.

În scrisoarea lui Albert Einstein către fiica lui Lieserl, acesta ne vorbește despre o forţă extrem de puternică, aflată în spatele oricărui fenomen din univers care include şi guvernează totul. Aceasta forţă universală este IUBIREA. Acesta îi spune fiicei lui:

„Iubirea este Lumina, care îi luminează pe cei ce o oferă şi o primesc. Iubirea este gravitaţie, deoarece îi face pe unii oameni să se simtă atraşi de alţii. Iubirea este putere, deoarece multiplică tot ce avem mai bun şi oferă umanităţii şansa de a nu pieri în propriul egoism orb. Iubirea expune şi revelează. Pentru iubire noi trăim şi murim. Iubirea e Dumnezeu şi Dumnezeu este Iubire.
Aceasta forţă explică totul şi oferă sens vieţii”.
[…]…E singura energie din univers pe care fiinţa umană nu a învăţat să o controleze după voinţă sa […] Când o să învăţăm să oferim şi să primim această energie universală, dragă Lieserl, vom putea afirma că iubirea învinge tot, că poate transcende totul şi orice, deoarece iubirea este chintesenţa vieţii”.

Toți suntem aici, pe această planetă, în căutarea adevărului unic, care ne propulsează spre a învăța o singură lecție, cea a iubirii. Când vezi divinul din celălalt, iubirea este deplină. Ea ni se dă pentru a fi dăruită. Ea restabilește speranța și armonia, astfel ca vibrația spirituală a celor doi să fie aceeași, pentru a evolua împreună spre aceleași idealuri. Să te îndrăgostești de un suflet, să vezi divinul din el, face din tine o ființă specială. Iubirea adevărată oferă motive de a rămâne în fiecare zi împreună, în lumea asta și în viitoarele.


A iubi înseamnă a ierta și a dărui. Înseamnă bucurie împărtășită într-un joc al mulțumirii și al recunoștinței. Iubirea adevărată eliberează, iar libertatea e și ea  o stare de spirit, în fericirea care este acolo unde îți e sufletul... iar libertatea de a alege nu ți-o ia nimeni.

Ar trebui să intrăm în viețile celorlalți ca suflete, să căutăm nu jumătăți, ci suflete întregi ca și tine.  În iubire realizezi un echilibru stabil între minte și inimă, de sine stătător. Putem înflori împreună numai în iubirea lui Dumnezeu. Atunci cerul se bucură și se deschide pentru noi, binecuvântându-ne. Poezia, ea însăși e și ea îmbrățișare divină. E o lecție divină care se trăiește, ce ne-a fost dăruită spre a o dărui mai departe.

Eliberându-ne de perdeaua de gânduri, care separă lumea materială de cea spirituală, divinul curge prin fiecare por în noi. Eu am descoperit mai multe moduri de a te întâlni cu Dumnezeu: când iubești, când scrii poezii, când dăruiești… Un „te iubesc" spus azi, face mai mult decât întreaga lume de mâine, e precum o invitație la veșnicie. Nimic nu e departe când iubești. Iubirea – e o rostirea profundă a sufletului, când stând în genunchi, privești spre Dumnezeu, iar acesta se bucură. Ființa divină din noi doar iubește!

Limbajul de programare în care a fost „scris” Universul este Iubirea lui Dumnezeu, care este o stare de grație! Dă-ne Doamne nouă Iubirea cea de toate zilele, puterea de a iubi şi ne iartă nouă neiubirea!

Binecuvântat este cel care poate iubi!

              


 

Un comentariu:

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU -70 de ani pe portativul vieții!

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU         -70 de ani pe portativul vieții!- Autor: Johnny Ciatloș Deak Era 30 D...