miercuri, 20 noiembrie 2019

CARMEN PINTE- Destinul unei frunze








Destinul unei Frunze


      A uneia din miliardele de frunze care, toamna, se desprind de ramura iubită, părăsind-o fără prea multe regrete, știind că peste iarnă, trupul  se va transforma în substanța hrănitoare de care tatăl copac are nevoie pentru a înverzi din nou în primăvara următore și că una dintre noile frunze va fi însăși ea. Ea, aceea care prin puterea iubirii, părăsește toamna pentru a reveni din nou, tânără, puternică, frumoasă, într-un nou început. Și ea este conștientă că începuturile sunt cele mai frumoase. Și ea crede, la naștere, că va avea un destin special, o copilărie frumoasă, lipsită de griji, o frunte senină orientată către soare, pe o crenguță care îi este mamă și care tatăl trunchi a avut grijă să o așeze nici prea jos dar nici prea sus în înalta ,,Societate frunzărească’’. Ce să mai spunem? O frunză cuminte și la locul ei, cu vise mărețe dar însuflețită de sentimentul că ea, este mult mai deosebită decăt restul suratelor prin simplul fapt că stie să valseze foarte frumos, să freamăte duios în adierea vântului călduț de primăvară.

mi-e atâta liniște / mi-e  atâta liniște în mine, /cresc tăcerile sădite de tine, / mă biciuie valuri de împlinire, / alerg cu pași ușori spre a lumii fire.
        Inspirată de acest decor, spune: Ramuri se prind într-un joc, / Când tresare timid câte-o frunză, / Clipind, se desprind dintr-un foc, / În zbor, păsări cântând se-amuză..., / Frunzele valsează în zbor, / Jucându-și pe rând câte-un rol... / Ecoul de toamnă se stinge-n neant, / Frunzele suspină durerea, / Pe bolta înserării un briliant, / Sfidează absent nemurirea... / Cade cortina ruginie din cer, / Împresoară cu brațe-asfintitul, / Frunzele își țes voal de mister, / Răstignind în vis umbra și gândul...
            Versurile ei pot fi lecturate și în paginile revistei Luceafărul din vale, fondată  de poeta și artista plastică Kessy Ellys Nycollas, în Antologia ,,Columna iubirilor eterne’’ – Pepinieră poetică, volum îngrijit de susnumita, cât și online, pe diverse site cu specific literar.


                                                                                                                  Kessy Ellys Nycollas

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,,LUCEAFARUL DIN VALE”!

  Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,, LUCEAFARUL DIN VALE ”! 2024 PS. Lista a f...