joi, 11 aprilie 2019

Kessy Ellys Nycollas - România - ÎȚI SCRIU ACUM, PENTRU CĂ ACUM, ÎMI ESTE DOR DE TINE!




Kllys Ellys Nycollas
ÎȚI SCRIU ACUM, PENTRU CĂ

ACUM, ÎMI ESTE DOR DE 
TINE!
                                                                                                                  
            -  Mai sună-mă, te rog!
          -  Și dacă te sun ce ai vrea să îți spun?
          Întrebare rămasă fără răspuns! De altfel, nimic nou. Sunt deja familiarizată cu acest stil elegant de a evita un răspuns care ar spune prea multe iar sufletul se teme de consecințe. Mă așez revoltată pe fotoliu și plâng pentru câteva clipe, apoi, caut pe youtube o muzică terapeutică, de relaxare. Închid ochii iar prin minte îmi trec fleșuri din seara în care, m-ai ținut în brațe dansând bluzuri care păreau fără sfârșit. Retrăiesc acele momente! Mă sperie starea sufletului! Mă tot întreb ce se întâmplă cu mine? Ce se întâmplă cu mintea și cu inima mea? Știu că am ezitat să te privesc, știu că simțeam cum mi se taie respirația! De ce oare?
      Încerc să ies din acea stare. Mă gândesc să răsfoiesc o revistă personala dar, nici așa nu îmi găsesc pacea deoarece, rândurile încep să mi se amestece într-un mod ciudat iar mintea cere repetitiv, obsesiv să mă suni. Aud o voce care spune: sună-mă, sună-mă, sună-mă...
       Simțeam că trebuie să îți spun ceva, să îți fac o declarație...simțeam că ceia ce ți-am spus în timpul ultimei noastre conversații, te-a speriat pentru faptul că nu am spus exact și în totalitate ceia ce aveam să îți spun. Acum, dacă stau să îmi liniștesc mintea, realizez că de fapt săream grăbită de la un subiect la altul reușind să întrețin un monolog, când de fapt, între noi ar fi fost benefic și necesar să se fi născut un dialog, prin care să putem să ne declarăm reciproc, tot  ce am ținut ascuns zeci de ani și ce ne dorim să se întâmple cu noi acum când, am ajuns să fim liberi și putem să ne spunem totul.
        Ce pot să îți mai spun acum când, ai ales să pui între noi tăcerea? Să îți spun că simt cum gândurile, dorințele, sentimentele (un amalgam de trăiri inexplicabile) mă năpădesc, se înghesuie și mă fac să simt că aș vrea să strig, să spun întregii lumi povestea doar de mine știută? La ce ar folosi să mă asculte o lume întreaga și tu nu?
         Tresar! Simt cum parcă, te-ai oprit deodată din goana ta zilnică, te-ai așezat în fața mea și aștepți intrebător, curios, atent dar și puțin intrigat să afli ceia ce simt. Privesc pe lângă tine, peste umărul tău, peste ființa  ta și inițiez același bine cunoscut dialog, între suflete, ciudat și fără cuvinte, așa cum mi se întâmplă în ultima perioadă, de după revederea noastră.
Întreb:
-  Ce e cu tine? Ce gândești despre mine? Ce îți propui să faci, cu mine , cu tine, cu noi? Nu știu, m-a izbit în urechi ecoul bine cunoscut al vocii tale! Ceia ce știu și simt este că,  mi-am dat seama că nu are rost să mă împotrivesc. Sufletele au regulile lor nescrise, imperceptibile de minte. Nu  am cum să știu ce va urma! Nu am cum să știu  când vom mai putea sta față în față! Nu știu ce ne este rezervat pe viitor, dar,  dacă va mai  fi să fie o altă dată  în care destinul să ne aducă împreună, dacă undeva există cu adevărat  un loc al nostru, promit că mă voi înarma cu tot, ceea ce până acum, recunosc că mi-a lipsit și că  nu voi mai sta cu mâinile încrucișate, cu privirea pironită pe imaginea ta și cu cuvintele blocate pe buze. Promit să te surprind cu  gesturile mele despre care tu încă nu știi nimic. Acum simt că îmi doresc  pur și simplu să îmi fac  cel puțin amintiri  frumoase, pentru mai târziu, cu noi!
- Ah!  Ce mult îmi doresc să trăiesc, în realitate, o astfel de poveste!
Dece ai ales să taci? De ce nu m-ai lăsat să înțeleg toate acestea? Ai fost ocupat? Ai avut o altă poveste? Iubești o altă femeie? Te temi de suferință? Nu ai incredere în mine?
-        STPO!
Am privit în acest moment către ceas și am observat că s-a făcut așa de târziu! Este miezul nopții și noi dezbatem subiectul, sentimente!
Știu că îți dorești să îți spun că te iubesc însă, eu nu vreau să fac asta. Iubirea se demonstrează, nu se strigă. Nu, nu o să îți fac acum această declarație.  Nu ai avut cum să mă cunoști  încât, știi despre mine că am sentimente  pe care nu vreau le recunosc nici măcar în fața mea.
           -Dar tu, crezi că mă cunoști? Ce știi tu despre mine, făcând abstracție de senzația ciudată, plăcută și inexplicabilă care îmi dă o stare oarecum de spaimă, atunci când mă gândesc la tine?
            -  Ah! Ascultă-mă puțin, te rog! Am nevoie de o explicație! Mi-ai blocat mintea!  Cum poate fi o senzație ciudată, plăcută și inexplicabilă în egală măsură? Te întreb așa pentru a-mi liniști gândurile care tot încearcă să mă ducă spre alte întrebări.
            -  Ah! În ce situație mă pui! Este ceva asemănător cu  senzația de sete combinată cu cea de foame! Ha, Ha, Ha! Ce ai înțeles? Este poate ca atunci când te-am reîntâlnit, ne-am privit câteva momente și ne-am îmbrățișat, eu fiind convinsă că m-ai recunoscut, că sții pe cine ai în față, pe cine îmbrățișezi, ca mai tărziu să aflu că tu habar nu aveai cine sunt! Atunci când eu îți declaram că întodeauna prezența ta mă tulbura, că același sentiment îl simțeam venind și de la tine iar tu habar nu aveai despre ce vorbesc eu, crezându-mă probabil, nebună!
Oare, îți poți imagina tu, ce am simțit, eu în momentul în care am aflat, că nu m-ai recunoscut?
Cunoști tu acea stare a fluturelui pe care îl prinzi din zbor  în pumnul tău, îi atingi aripile, îl deposedezi de ,,polenul acestora’’, apoi deschizi pumnul și îi spui, zboară? Știi tu cum vine asta? Înțelegi tu cum eu, asemenea fluturelui, am rămas deposedată de puterea de a zbura, începând din momentul în care ne-am îmbrățișat?  Știu că nu ai cum să mă înțelegi însă eu cam așa mă simt.
- Ah! Mă străduiesc să înțeleg povestea ta pe care ai legat-o atât de frumos de cea a unui fluture captiv într-un pumn omenesc! Pot să o interpretez ca și o senzație de fluture în stomac? O senzașie a unui suflet îndrăgostit? Cert este că nu pot să cred că tu poți să îți tulburi viața și liniștea cu astfel de senzații! Tu care de ani buni preferi să trăiești singură și ne tulburată de astfel de sentimente! Tu care spuneai că ai făcut un legământ al tău prin care să fii fericită singură!
- Ajunge! Oprește-te chiar acum minte nebună! Ajunge! Am obosit să mă tot cerți mereu. Cred că cel mai bun lucru ar fi să pot adormi . Astfel și tu ai lua o pauză bine meritată, încetând să mă mai provoci.
- Și tu crezi că ai să poți dormi? Tu nu pricepi că te-ai îndrăgostit? Ai uitat cum se simt aceste emoții ale sufletului?
- Dispari! Fugi departe de mine! Dă-mi pace! Nu fi nebun să mă faci din nou să sufăr! Nu mai vreu! Tu înțelegi? Nu mai vreau! Mi-e frică! Iubirea doare! Doare foarte tare și eu nu mai vreau să simt acea durere, deși este atât de plăcută!
- Ciudată ești măi femeie, se aude un glas identic cu al lui. Ești cumplit de ciudată! Tu mă iubești și vrei să sufoci toate aceste sentimente din teama că vei suferi?  Hai în brațele mele puțin! Vino! Nu te teme! Ai să vezi că nu îți va mai fi teamă de nimic.
-Nu încerca să mă corupi, minte nebună! Îmi este cumplit de dor de acea voce dar mă tem atât de tare că el îmi va descoperi toate aceste gânduri și trăiri. Nu mă pot înțelege! Parcă sunt nebună! Am început să vorbesc cu el imaginar, să îi aud vocea, să îl doresc, să mă văd în fața altarului rostind jurământul unei căsătorii! Nuuuuu! Chiar nu se poate! Mă privesc în oglindă și mă întreb inspăimântată: - Hei! Tu cea din oglindă, ești una și aceiași cu mine, cea care stă acum în fața ta? Cum pot gândi și simți astfel de lucruri? Ce se întâmplă cu mine. Cu mintea mea, cu sufletul meu? Aștept un răspuns, la toate aceste întrebări, de la tine, cea din oglindă.
            Sună-mă, te rog…Sună-ma și spunemi ce aș putea face cu toato această poveste!
Ce ar putea face o femeie normală și cu capul pe umeri, într-o astfel de situație?
-        Te privesc și nu te recunosc! Capul tău îți este pe umeri, este la locul lui și nimic nu mă face să cred că în interiorul este o asemenea dezordine, un astfel de haos! O să cobor și în sufletul tău. Sunt convinsă că acolo este problema! Închide ochii, fii calmă, simte o stare de relaxare și privește-te singură în suflet. Cred că este mult mai corect așa! Spune-mi acum ce vezi? Ce simți?
-        Ah! Mă tem să îți dezvălui ce este aici! Mă tem eu de mine! Ce ai vrea să îți spun? Îl iubesc! Il iubesc! Eu iubesc? Am înebunit? Cum am ajuns  în această stare? Cum a reușit să pătrundă aici? Eu știam că poarta sufletului meu este foarte bine ferecată? Cum a reușit să tragă el zăvorul acela imens și să deschidă lacătul care trona ca o protecție a sufletului meu! Mă tem să închid ochii! Mă tem că va simți starea mea!
            Sună-mă  te rog, mai sună-mă  peste un timp! Nu mă lăsa singură!
             Dintr-o dată ochii s-au umplut de lacrimi și m-am speriat. Stiam că de multă vreme nu am mai plâns și mă speria starea! Imi întreb ochii, așa ca pe doi buni prieteni, ce se întâmplă cu ei? De ce, pentru ce , pe cine plâng?
              -Nu te speria, îmi răspunde ochiul drept! Vreau să fac curățenie! Doresc ca fereastra sufletului tău să fie strălucitoare și să poată primi cu bucurie iubirea care vine către tine. Nu te speria! Sunt lacrimi de fericire! Sunt acele lacrimi care urcă uneori din sufletul inundat de iubire, în ochii care ard de dor! Ele au rolul de a potoli văpaia aceia arzătoare care, încearcă prin fumul produs, să ne împiedice spre a putea vedea iubirea care stă îngenunchiată la picioarele noastre.
              - Ah!  Cât de mult timp am fugit de acest moment iar ochiul stâng îmi soptește și el cu duioșie: - ajunge! Este timpul să îți deschizi sufletul. Îi ajunge timpul cât l-ai ținut arestat pentru o cauză nedreaptă! A iubi este o virtute! A iubi înseamnă viață! Nu oricine poate să simtă iubirea, să o înțeleagă, să o dăruiască!
Tu poți! Nu te mai lăsa condamnată de gurile rele! Nu mai bloca iubirea care vine către tine! Nu mai bloca iubirea pe care o ai de dăruit!

            Sună-mă! Aștept telefonul tău! Vreau să îmi faci o bucurie pe care nu am mai simțit-o de mult. Vreau să te aud spunându-mi că ești fericită, că il iubești și că te simți iubită! Curând, zorile unui nou început îți vor bucura sufletul! Chiar merită să fie fericit! Nefericit a fost prea mult timp!
AJUNGE!


Kessy Ellys Nycollas - 03052013 / Petroșani

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,,LUCEAFARUL DIN VALE”!

  Editura LUCVAL&KEN, oferă CERTIFICATE DE APRECIERE, TUTUROR MEMBRILOR ACTIVI AI GRUPULUI ,, LUCEAFARUL DIN VALE ”! 2024 PS. Lista a f...