vineri, 24 iulie 2020

Kessy Ellys Nycollas - ROMÂNIA - RECUNOȘTINȚA!





RECUNOȘTINȚA!

     În fiecare an, pe 21 Septembrie, va fi  și pentru noi, membrii GRUPUL ,,LUCEAFĂTUL DIN VALE’’ o ocazie de a sărbători mulțumirea într-o varietate de moduri.
      Sarbatoarea a luat naștere în anul 1965 în Hawaii când, în timpul  unei întâlniri internaționale unde, printre subiectele de pe ordinea de zi, unul din membrii prezenți a sugert  că ar fi benefic să existe o zi specială în care oamenii să-și  poată exprima recunoștința și aprecierea, pentru o multime de lucruri minunate care se întâmplă în viața lor în decursul anului. Cănd s-au întors în țara natală, toți participanții la întalnirea din Hawaii au marcat Ziua Recunoștinței în calendare, un an mai tarziu, în 1966.
      De atunci, de la un an la altul, numărul celor care sărbătoresc Ziua Recunoștinței creste din ce în ce mai mult. Astfel, începând cu 21 septembrie 2020, LUCVA&KEN întregește numărul celor care simt nevoia să își exprime recunoștința față de membrii săi, față de coautorii revistei LUCEAFĂRUL DIN VALE, care se află în cel de al treilea an de la apariție, al coautorilor Antologiilor: Columna iubirilor eterne care se alfă la cea ce a doua ediție, Antologia lirică hunedorean, aflată la prima ediție, la care Kessy Ellys Nycollas, fondatoarea revistei și redactor al antologiilor, a decis să își manifeste recunoștința prin redactarea unei altfel de antologii, Antologia RECUNOȘTINȚEI-PRIETENIEI, astfel arătându-și aprecierea  față de toți membrii grupului.
       Prietenia trebuie să însemn încredere, sinceritate, o legătură de suflet, care nu poate fi umbrită de nimeni şi de nimic. Este limpede că nu trebuie politizată, ea se trăieşte, se simte, şi cam atât. Totuşi, din experienţa altora sau din experienţa personală, putem înţelege punctele de rezistenţă şi psihologia relaţiei de prietenie. Pentru a lega o relaţie de prietenie nu este suficientă bunăvoinţa. Nu este îndeajuns să-ţi doreşti un prieten, trebuie să faci un efort, să devii tu însuţi prietenul cuiva. Eu mă bucur zi  de zi de clipe frumoase petrecute alături de membrii gupului chiar dacă nici unul nu este aproape de mine fizic, sunt  aproape de sufletul meu în fiecare zi iar eu atunci când simt asta simt nevoia de a-mi exprima marea mea mulțumire și recunoștință față de faptul că am legat prietenii sincere de-a lungul vieţii prin toate lucrurile  pe care le-am creeat, prin toate locurile pe unde am trecut.
   Este tot mai evident cît de importantă a devenit pentru mine conștientizarea recunoștinței și aprecierii grupului pe care l-am creeat cu o singură dorință în suflet, aceea de a ține alături suflete frumoase, creatoare de lucruri extraordinare, dispuse să își pună sufletul pe tavă prin versurile scrise.
    Ca fondatoarea a acestei antologii speciale sper că oamenii vor observa și reflecta mult mai atenți asupra lucrurilor uimitoare care se întâmplă în această comunitate.
    Recunoștința are un impact extrem de pozitiv asupra stării noastre de bine și ne face mai mulțumiți și mai fericiți! Doar un simplu MULȚUMESC poate urca vibrația crescând instantaneu energia pozitivă.
    Atât ziua RECUNOȘTINȚEI  cât și apariți Antologiei creează un moment perfect pentru a face un pas înapoi, o retrospectivă în adâncul sufletelor, un moment de liniște în care să ne gândim la toate evenimentele trăite împreună, chiar dacă doar virtual, momente pentru care să ne manifestăm recunoștința față de cei din jur  dar și față de noi înșine.
    Un simplu gest, aparent neînsemnat, este elementul magic care stimulează fericirea urmată de multiple beneficii fizice, uneori neobservate...

    ,,Robert Emmons, cel mai important cercetator din lume în domeniul recunoștinței, spune că, atunci când devenim recunoscători tindem să ne simțim mai bine, să avem un somn mai odihnitor, să întâmpinăm mai puține probleme fizice, să facem mai puține vizite la medic și să avem o viață mai lungă (cu o medie de 7 ani).’’

    În momentul în care ne oprim pentru o clipă din goana zilnică și enumerăm toate evenimentele, lucrurile, oamenii pentru care sunte recunoscători Atoatecreatorului, mutăm, rupem, întrerupem multitudinea gândurilor negative eliberându-ne de stres. În acele moment învățăm să prețuim și să iubim mai mult ceea ce avem și implicit viața.         Când primim aprecieri de la cei din jurul nostru, creierul eliberează dopamine care ne ajută să devenim fericiți și ne dă puterea  să luptăm și mai mult pentru a demonstra că suntem demni de recunoștința primită.
    Cu alte cuvinte pot spune că a oferi recunoștință, oferim cel mai valoros cadou cu care putem lumina și îmbunătăți starea unei personae făcând-o să aibă o inspirație mult mai bogată și plină de sens.
    Cu siguranță există cel puțin o persoană în viața fiecaruia dintre noi căreia ne dorim să îi mulțumim întrun mod mai inedit. Pentru această persoană fă ca timpul să nu treacă în așteptare. Acum este momentul, ocazia cea mai potrivită, pentru ai oferi un cadou deosebit. O antologie în paginile cărei să își regăseasc numele printre rândurile scrise de tine, finalizate cu simplul dar emoționantul  ,,Mulțumesc’’.
   Oferăi persoanei dragi din viața ta un altfel de dar și urmărește-i emoțiile de care va fi cuprinsă la primirea acestuia.
    În conversaţiile noastre zilnice emitem o mulţime de cerinţe, de dorințe dar nu suntem la fel de generoși când vine momentul să mulțumim. Mulțumim, poate cu rezerve și atunci, când ne aflăm în spații publice alături de persoane străine și asta doar din politețe. Pe cei apropiați care ne fac toate poftele, ne fac servicii gratuite îî ignorăm crezând că nouă ni se cuvine să primim serviciile lor.
       Gestul de recunoștinţă se naște din umilinţă, numai că el apare mai greu, în mod natural, cu atât mai mult într-o societate în care fiecare se valorizează pe sine.
       Fii recunoscător pentru orice, dragă OM! Nu te mai gândi că totul ți se cuvine. Fii recunoscător pentru soare, pentru vânt, pentru ploaie, pentru o floare și chia și pentru o frunză, pentru un somn liniștit, pentru o nouă zi, pentru faptul că poți privi cerul, pentru faptul că exiști... Fii recunoscător pentru toate acestea și încă multe altele și adună-le ca pe o comoară. Prin smerenie putem arăta căt de mult depindem de toate acestea dar și de ceilalți.
      Când începem să ne deprindem a fi recunoscători, viața va fi mult mai frumoasă, mai ușoară, mai senină.

      Vă îmbrățișez cu iubire și recunoștință!


Iartă-mă! Și eu te iert! Te iubesc! Îți mulțumesc! Te eliberez!

Cu mult respect,

                                KEN

Un comentariu:

  1. MULȚUMESC LUI DUMNEZEU CA MA TREZEȘTE ÎN FIECARE ZI ȘI ÎMI DA SANSA SA FIU MAI BUNĂ ASTĂZI, DECÂT IERI. MULȚUMESC FIICEI MELE, NEPOȚILOR MEI, GINERELUI MEU, CA ÎMI POARTA DE GRIJA ȘI MA AJUTA SA TREC MAI UȘOR PESTE PROVOCĂRILE VIEȚII. NU ÎN ULTIMUL RAND VĂ MULȚUMESC CĂ EXISTAȚI DOAMNĂ ELY, VĂ MULȚUMESC PENTRU MUNCA ZILNIC PENTRU NOI CEI DIN GRUPUL,, LUCEAFĂRUL DIN VALE,,! VĂ MULȚUMESC TUTUROR SCRIITORILOR DIN ACEST GRUP, PENTRU FRUMOSUL PE CARE ÎL DĂRUIȚI ZILNIC CU GENEROZITATE!

    RăspundețiȘtergere

DIN SCRIERILE AUTOAREI MIHAELA CD - VIDEOCLIPURI

                                              ,,PAȘI DE CATIFEA”                               ,,CU SUFLETUL ÎM PALMĂ”