vineri, 10 decembrie 2021

3. ÎN UMBRA VIEȚI TALE *** Autor: DOINA SANDU-AGĂLEANU

 

Femeia, ogorul pe care se cultivă sămânța vieții

     Eu, ca prim cititor al acestui volum, pot spune că am avut bucuria și privilegiul să îmi încarc sufletul cu stările transmise de autoare, stări de bucurie, de fericire dar și de regrete, dezamăgiri neîmpliniri, frustrări, doruri, iubiri pierdute, părinți plecați la cele veșnice, care mi-au răscolit amintiri asemănătoare, constatând încă o dată că femeile au trăiri uneori asemănătoare, într-o lume care nu poate sau nu vrea să le înțeleagă, care le pune mereu pe locul doi deși femeia este stâlpul unei case solide, ogorul care cultivă sămânța vieții, leagănul tuturor durerilor, sânul care hrănește, soarele care încălzește, mâna care leagănă și mângâie, atribute la care semenii ei privesc ca niște orbi, neputând observa puterea cu care aceasta caută neobosită Adevărul, considerându-l ca unică șansă a salvării ființei umane de la dezumanizare.

         O mare parte a suferinței feminine vine din neputința ei, iar golul creeat de această stare o face să apeleze la intuiție, care o ajută să întrezărească un licăr de speranță și puterea de a reîncepe o nouă poveste, punând sub tăcere tot trecutul cu care se luptă din răsputeri să îl închidă în cufărul uitării. Pentru femeile de acest gen, intuiția este folosită asemenea unui gipies ajutând-o să se înalțe spiritual, să se cunoască atât de sine cât si pe care îi stă alături, astfel simțindu-se în siguranță, putând să își fixeze propriile limite putând astfel să se deschidă în fața întregii lumi, punând în versuri ca pe o tavă, sufletul ei deschis asemenea unei cărți care îți oferă libertatea de explorare, de cunoaștere.

          ,,Dumnezeu. Bobul de lumină, stropul de divinitate, mai mare decât toate lucrurile, deschide templul interior pentru a-l locui. Să nu uităm că majoritatea revelațiilor, oamenii le-au avut în singurătate, în tăcerea ei. Pe unii singurătatea îi înnebunește, pentru alții ea este un înger. Cu cât lumea interioară a cuiva este mai bogată, cu atât mai mult singurătatea devine o casă primitoare și creativă.

          Autoarea, Doina Sandu-Agăleanu, ajutată de putere divină, prinde curajul ca la vârsta de 44 de ani, a aspirat spre împlinirea dorinței de a face din două ființe, una singură încrezătoare în dorința ei de a vindeca sufletele și de a le ridica din degradarea morală.

            Poetul care  alege să se folosească de stilul trăiristic de a compune versuri, dă dovadă de putere, de înălțare afectivă, transformând cuvintele în emoții, în acest timp al sentimentelor false.

          Atât poetul cât și poezia sa, pot fi comparați cu îngerii care vin să ne ajute spre a ne cunoaște și integra într-un univers învâluit în mister.

          Personal, mulțumesc poetei Doina Sandu- Agăleanu pentru acest volum
minunat în care a cuprins o parte din viața domniei sale, cu bune și rele, așa cum de altfel este viața fiecăruia dintre noi, dar nu toți avem atâta demnitate și curaj să o facem publică prin vers.

    Așteptăm cu mare interes următoarele apariții editorial ale autoarei.



        



                            Kessy Ellys Nycollas

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU -70 de ani pe portativul vieții!

Sărbătorind alături de maestrul GHEORGHE GHEORGHIU         -70 de ani pe portativul vieții!- Autor: Johnny Ciatloș Deak Era 30 D...