joi, 30 ianuarie 2020

PIUIU RĂDUCAN - ROMÂNIA - SLĂVINDU-I





Slăvindu-i...

Nu mă număr printre cei care „slujesc” sub orice formă trecutul comunist sau neocomunismul de azi în care s-au îngesuit (ca sardelele-n conservă) toți beneficiarii epocii apuse (și prezente). Această nouă doctrină așa-zis politică, neocomunismul, a apărut în România după evenimentele ciudate din decembrie 1989, de fapt de după lovitura de stat (neobolșevikă).
S-a născut acest neocomunism ca urmare a ascensiunii rapide în funcții politice de prim rang a unor foști membrii influenți, dar de linia a doua ai P. C. R-ului, a foștilor ofițeri de securitate, a unor așa-ziși disidenți ai regimului sau unor indivizi condamnați de statul socialist pentru infracțiuni de drept comun.
Având același scop, acela de a ajunge cât mai repede la conducerea statului și de a umple vidul de putere creat, aceștia au beneficiat de acces nelimitat la resursele economico-strategice ale fostului stat socialist și au reușit, în foarte scurt timp, să acapareze puterea politică, autopropunandu-se și alegându-se reciproc în funcțiile de conducere ale statului. Neocomunismul a distrus totul în România; Industrie, economie, comerț, învățământ, sănătate și... restul... A distus și nimeni n-a plătit nimic. A transformat poporul în asistați social, l-a plătit ca să NU muncească, doar să voteze că... are grijă el partidul... că doar deaia-și zice social-demokrat.
Că poporul român este orb și-i alege la disperare ar fi o problemă a lui, a poporului, dar de ce se complace? De ce nu simte șișul dintre coaste? De ce-i covine să fie pe ultimile locuri în Europa?
Datorită grăsimii de pe creier, poporul nu simte, nu vede, doar aplaudă și votează. El poporul este limitat în gândire și a fost acaparat de mijloacele antinaționale de propagandă ale partidului mamut, partidul care DĂ.
De unde-o da el, partidul, NU se știe.
NU are serviciu.
NU muncește nicăieri.
NU produce nimic, doar gospodărește banii poporului din care se-nfruptă cu o nesimțire crasă, evident spre marea bucurie a susținătorilor săi, a votanților săi.
Chiar... de unde DĂ partidul?
Atât de social- democrat este că a înfințat pensii speciale, pensii nesimțite, făcând astfel ca unui om (de-al lor) să-i dea de cheltuit peste 10 milioane (vechi) pe zi, iar unui medic (să zicem) cu 40 de ani vechime să-i dea 60 de lei (noi) de cheltuit pe zi.
Da, „adevărată” echitate socială la acest partid – cum spuneam – social și democrat. Lângă partidul care DĂ s-au aciuiat presari cu nume grele, chiar trusturi de presă care efectiv otrăvesc populația.
Pe lângă acestea și  aceștia, mai sunt tot felul de zvonaci și răspândaci care, adevărat, prin talent și muncă și-au creeat un nume.
Unul dintre aceste nume la mare „dezbatere” azi este Tudor Gheorghe, omul care, muncind cu tremuriciul din gât și cu o cobză a devenit personalitate publică. Nu mă număr printre cei care-i nesocotesc munca, talentul și-l înjură, dar contest apartenența sa „pe față” la comunismul de azi și de ieri. El, marele și iubitul cântăreț este formator de opinie iar acum parcă îndeamnă cum spuneam, „pe față”...  să se ia lumea după el.
Ce merită acest Tudor Gheorghe și ceilalți ca el?
Se-nghesuie la putere partidele neocomuniste și propun fel de fel de măsuri pe care NU le respectă. Vin cu o multitudine de idei pe care și le propun, ni le propun, dar de realizat... nema. Adevăratele probleme ale țării s-ar rezuma doar la câteva... cum ar fi:
-Echitate socială (vezi discrepanța dintre pensii și dintre salarii).
-Confiscarea furturilor și redate țării
-Răspundere judecătorească
-Desfințarea imunității parlamentare
Este mult?
Este puțin?
Este imoral?
Acum... au venit cei „galbeni” la putere într-un moment total (ne)prielnic lor și nouă. S-au scărpinat cum NU trebuie și de fapt revigorează partidul roșu. Ca și ăilalți au promis multe, poporul a fugit către ei... dar... slabe speranțe de la gălbiori.
Procedează ca și ceilalți.
Până când, măi popor al meu... te prostituezi?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

DIN SCRIERILE AUTOAREI MIHAELA CD - VIDEOCLIPURI

                                              ,,PAȘI DE CATIFEA”                               ,,CU SUFLETUL ÎM PALMĂ”